utorak, 20. siječnja 2015.

Iz policije-Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U četvrtak, 22. siječnja, je dan obilježavanja „Svetog Vinka“, kada se u pojedinim vinorodnim dijelovima Republike Hrvatske brojni obožavatelji upućuju u svoje vinograde i klijeti, gdje sudjelovanjem u raznim tradicionalnim obredima ispijanjem vina daju na važnosti obilježavanju tradicije proslave „Vincekova“. 
Iz iskustva prethodnih godina je evidentno da je povodom „vinskih“ blagdana povećan broj sudionika na cestama, koji sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola. 
Kako bi građani bezbrižno sudjelovali u svetkovini „Vincekova“, policija savjetuje vozače da nakon konzumacije alkohola osiguraju sebi siguran smještaj do slijedećeg dana ili za prijevoz angažiraju osobu koja nije konzumirala alkohol, kako ne bi ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu
U cilju povećanja sigurnosti u prometu, policija će tijekom predstojećih dana provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu s posebnim naglaskom na sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. (PU virovitičko-podravska)