nedjelja, 25. siječnja 2015.

Ekipa OŠ IBM Virovitica prva na županijskom natjecanju iz vjeronauka

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U petak, 23. siječnja, u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Čačincima održano je županijsko natjecanje iz vjeronauka na kojemu je sudjelovalo 14 škola iz naše županije.
Prvo mjesto pripalo je ekipi Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice, koju su predstavljale Maja Tomljanović, Ana Grgić, Veronika Hanić, učenice 6 razreda i Mihael Gregurević, učenik 7 razreda uz mentorstvo Kristine Kranjčević, drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Suhopolje u sastavu Lucija Šojat, Iva Daria Bešen,  Antonijo Martinović, učenici osmog razreda i Tomislav Matovina, učenik šestog razreda uz mentorstvo Danijele Jurline, dok je treće mjesto osvojila ekipa Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine koju su činili učenici Sanja Kelemen, Aneta Suhi, Mateo Bošnjak i Klara Pugar, sve učenici osmog razreda uz mentorstvo Ane Krešimire Vuleta.
Učenicima je u slobodnom vremenu između natjecanja prikazan rad udruge Streličari grofa Jankovića iz Čačinaca. Učenici su bili oduševljeni jer su se po prvi put susreli s ovakvim lukovima i strijelama, a i sami su imali priliku probati gađati u mete. (icv.hr/vpz.hr)