petak, 23. siječnja 2015.

3. memorijalni polumaraton ''Maslenica 2015.''

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U organizaciji veterana 3. gardijske brigade ''Kune'',a u povodu 22. obljetnice vojno redarstvene operacije ''Maslenica'', održan je 3.memorijalni polumaraton od Islama Latinskog do Novigrada u dužini od 18 km.

Prisjećanje je to na jednu od najuspješnijih oslobodilačkih operacija Hrvatske vojske i policije koja je bila prekretnica u Domovinskom ratu, te čijom su uspješnom izvedbom ponovno spojeni odsječeni dijelovi srednje i sjeverne Hrvatske s ostatkom domovine Hrvatske, kao i spomen na 36 poginulih branitelja iz sastava 3. gardijske brigade.

Specifičnost ovog memorijalnog polumaratona je da na njemu sudjeluju slavonski maratonci (Osijek,Slatina,Našice,Slavonski Brod ..  ) ,ove godine njih 22, među kojima i maratonci sa slatinskog područja Darko Dolovski iz Dobrovića ,  Zlatko Milošević iz Nove Bukovice , Orahovčani Ivan Benković i Radovan Šepčić ,  te Slatinčani Goran Draksler ,Nenad Pelengić, Dino Jurić i Pavo Tutenov.

Sudjelovanje  maratonaca sa slatinskog područja omogućili i potpomogli su Virovitičko-podravska županija, Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije i UHBL PTSP VPŽ Orahovica. (foto&tekst Glasnici istine)

Foto :