srijeda, 17. prosinca 2014.

Umro Ivan Vekić drugi ministar unutarnjih poslova RH

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


S tugom u srcu javljamo da je danas umro jedan od važnih ljudi u hrvatskoj povijesti, koji je iza sebe ostavio upečatljiv i neizbrisiv trag u stvaranju neovisne Hrvatske države, Ivan Vekić.

Ivan Vekić bio je hrvatski političar ,pravnik po struci, rođen 18. listopada 1938. godine u mjestu Poljica kod Vrgorca.

U Hrvatskom saboru  bio je zastupnik od 1990. do 1992. godine , a od 31. srpnja do 15. travnja 1992. godine obnašao je dužnost 2. ministra  unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

2011. godine prvi je predsjednik tada novoosnovane političke stranke Hrvatska straža sa sjedištem u Osijeku, čiji je cilj očuvanje tradicionalnog, domoljubnog i demokratskog svjetonazora, a temeljna politička načela stranke Hrvatska straža su nacionalna sloboda hrvatskog naroda, teritorijalna cjelovitost i nepovredivost državnih granica RH, društvena i socijalna pravda, osobna prava svakog građanina , kao i vladavina prava.

Osim političkog djelovanja Ivan Vekić bavio se je književnošću , a najupečatljivija djela su mu : ''Da se ne zaboravi'' , ''Koraci u povijest'' , priče ''Između četiri zida'' i roman ''Polje puno krizantema''.

Odlikovan je Redom Ante Starčevića.

Ivan Vekić 1938.-2014.

Počivao u miru Božjem.