ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prometne nesreće
Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna je teško ozlijeđena i 3 lako, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lako ozlijeđena i 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. Prometnu nesreću s poginulom osobom je uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 90 prekršaja, od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 8 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.38 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 38 godina koji je upravljao vozilom u nedjelju oko ponoći u Virovitici. 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno pet osoba; 4 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane. 
Akcije
Proteklog vikenda, 13./14. prosinca 2014. godine u vremenu od 22 do 6 sati je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor 208 sudionika u prometu kod kojih je utvrđen i sankcioniran 31 prekršaj. Ukupno 17 vozača je zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih je jedan uhićen.(PU virovitičko-podravska)