srijeda, 17. prosinca 2014.

Orahovica-Humanitarni Božićni sajam OŠ Ivane Brlić Mažuranić

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Proteklog vikenda, u centru grada, održan je tradicionalni humanitarni Božićni sajam OŠ I.B.Mažuranić, na kojem su učenici prodavali božićne ukrase, adventske vijence i prigodne poklone. 
U izradi božićnih ukrasa sudjelovali su vrijedni učenici od 1. do 8. razreda sa svojim učiteljicama. Svjesni da će na ovaj način nekome pomoći, učenici su se i ove godine potrudili oko Božićnog sajma te su napravili mnogo ukrasa koji su privukli pažnju šetača i slučajnih prolaznika.
Zasluga za uspjeh ovog projekta ide i koordinatoricama, učiteljicama Vedrani Filipović Marinić, Vesni Čelant i Jeleni Matišić. Ovu inicijativu osnovnoškolaca podržao je i pohvalio i gradonačelnik Josip Nemec.
Učenici su se zahvalili svima koji su obišli njihov štand i nešto kupili te su na kraju otišli sretni i ponosni kući, znajući da se njihov trud isplatio i da će prikupljenim novcem nekome pomoći. Orahovački osnovnoškolci svoje će rukotvorine predstaviti i na Božićnom sajmu koji se održava 19. i 20. prosinca u šatoru u centru grada. (orahovica.hr/vpz.hr)