četvrtak, 18. prosinca 2014.

Izlet na Papuk oduševio više od 200 planinara

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Park prirode Papuk, Hrvatski planinarski savez i Slavonski planinarski savez i ove godine obilježili su Međunarodni dan planina organiziranim Izletom na nepoznati Papuk-Uviraljka-Pjetlova kosa. Izlet je započeo okupljanjem planinara na Uviraljci, a potom su se svi sudionici uputili na Kneževu vodu gdje je službeno otvoreno novo sklonište za planinare “Kneževa voda”.
Spomenuto planinarsko sklonište predstavlja dio nove turističke infrastrukture koja je napravljena u Parku prirode Papuk u sklopu IPA projekta “Dvije rijeke jedna gora”. Kroz ovaj projekt u PP Papuk još je izgrađeno dječje igralište i staza za osobe sa posebnim potrebama na Jankovcu, odmorište za jahače i konje na Domobranskoj livadi, vidikovac na Točku te su obilježene planinarske i konjičke staze. Po završetku službenog dijela sudionici su se podijelili u dvije grupe i dalje krenuli na dvije odvojene ture. Sunčano vrijeme i ove je godine privuklo velik broj planinara iz cijele Hrvatske, ali i iz Srbije i to ukupno 220 sudionika iz 28 planinarskih društava – rekla je glavna čuvarica prirode Parka prirode Papuk Gordana Kukić.
Organizator je na kraju osigurao i prigodni pečat, vodiče i skromni domjenak za izletnike, a za sigurnost sudionika brinuli su pripadnici GSS-a stanica Požega i Orahovica. (icv.hr/vpz.hr)