srijeda, 26. studenoga 2014.

Održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Pod predsjedanjem Robertina Repića, jučer je u Hrvatskom domu održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine.


Poslije ustanovljenja kvoruma, izvješće o svom radu i radu Gradske uprave u 2014. godini iznio je gradonačelnik Ivan Roštaš u kojemu se osvrnuo na provedene projekte, projekte u realizaciji, planirane projekte, rebalansu gradskog proračuna, izvješću Državne revizije,procjeni šteta nastalih u poplavama i sanaciji, nadoknadi od istih...

Vijećnik SDP-a, Srečko Bosak, u svom obraćanju je napomenuo da je vrlo bitno da se sanacije šteta nastalih uslijed poplava koje su zadesile slatinski kraj provedu u što skorijem roku , jer poljoprivrednici i OPG-i neće moći funkcionirati, te dao prijedlog da Grad na neki način pomogne , konkretno smanjenjem komunalnih i ostalih nameta kojima upravlja, na što je gradonačelnik odgovorio kako se je najosjetljivijima već pomoglo , ali i da Grad ne može izdvojiti tolika financijska sredstva (oko 2 milijuna kuna,procijenjenih) , te je uputio apel vijećnicima iz SDP-a , čija stranka obnaša vlast na državnom nivou, da lobiraju u  ministarstvima kako bi se dodijelila sredstva za sanaciju iz državnog proračuna i fondova EU.

Slobodan Perić, također vijećnik SDP-a, tražio je pojašnjenje izvještaja Državne revizije o uvjetovanoj potrošnji kumuliranih financijskih sredstava gradskog proračuna. Gradonačelnik je objasnio kako će se kumulirana financijska sredstva utrošiti u doglednom zadanom roku i da se radi o iznosu od nekih 2 milijuna kuna suficita gradskog proračuna i kako je upravo to pokazatelj da se Gradom upravlja kako treba.

Najaktivniji je bio laburista Denis Ostrošić sa više konkretnih prijedloga od prenamjene prostora nekadašnjeg ''Mliječnog'' u zgradi POU-a Slatina do pohvala o dodjeli prostora u zgradi Starog kotara za Urad TZGS, Glazbene osnovne škole i Glazbene srednje škole u planu, kao i postavima Zavičajnog muzeja. Gradonačelnik se zahvalio i nadovezao kako je u planu i izgradnja natkrivene ljetne pozornice u dvorištu zgrade Starog kotara koju će moći koristiti sve osnovne škole sa područja Slatina, kao i kulturne ustanove.

Osim gradonačelnika, objašnjenja na pitanja i prijedloge vijećnika , dali su i pročelnici Ureda gradske uprave ujedno objasnivši novi porezni zakon koji će direktno utjecati na gradski proračun i usklađenje s istim u narednim godinama.

Sve točke dnevnog reda stavljene na raspravu, izglasane su jednoglasno sa 15 od 18 mogućih glasova. Trojica gradskih vijećnika opravdano su bila odsutna.

Foto arhiva Domovina neta :












df