utorak, 25. studenoga 2014.

Održan sastanak na temu izrade studije za koncept Agrofood business parka

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U ponedjeljak, 24. studenog, u prostorijama Gradske uprave u Slatini, održan je sastanak na temu izrade studije za koncept Agrofood business parka koji se planira izgraditi na području Slatine na 14 ha zemljišta koje je kupila Virovitičko-podravska županija.
Sastanku su prisustvovali župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, predstavnici Razvojne agencije VIDRA, Centra za poduzetništvo Slatina i LAG-a Marinianis.
Cilj projekta je unapređenje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti poljoprivredno, prehrambeno –prerađivačkog sektora na području Virovitičko-podravske županije i šire regije. Projekt će doprinijeti jačanju cjelokupnog poljoprivredno-prehrambenog lanca, kroz primjenu tehnološke modernizacije prerađivačkih, skladišnih i distribucijskih kapaciteta, te razvoj inovativnih proizvoda i očuvanje tradicionalnih brendova .
Projekt će se realizirati sredstvima Europske unije, a sufinancirat će ga Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. (vpz.hr)