petak, 24. listopada 2014.

Orahovački PTSP-ovci i veterani Domovinskog rata podižu spomen obilježje poginulim braniteljima u Kokoćaku

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravska županija – Orahovica u suradnji s Udrugom hrvatskih veterana dragovoljaca Domovinskog rata ogranak Orahovica podiže novo spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima pripadnicima Vojne policije Našice, Momiru Krmpotiću i Milanu Puhaniću u Kokoćaku kod Orahovice.
Staro Spomen obilježje ovih hrabrim hrvatskim vitezovima koji su položili svoje živote za obranu Orahovice devastirano je 11. siječnja 2013. godine od strane nepoznatog počinitelja i morali smo nešto učiniti. Uspjeli smo dobiti sredstva i to putem javnog natječaja Ministarstva branitelja i krenuli u izgradnju. Pomoglo nam je i dosta sponzora, neke još očekujemo da se priključe i vjerujem da ćemo ubrzo prisustvovati svečanom otvorenju novog spomen obilježja. Zanimljiva je činjenica da se o obnovi spomen obilježja nije očitovala Osječko -baranjska županija iz koje su poginuli branitelji te općina Podgorač iz koje je poginuli branitelj Milan Puhanić. No, mi, hrvatski branitelji ovoga područja, kao svjedoci stvaranja hrvatske slobode te suborci i obitelji ova dva hrvatska heroja, tu smo da bi očuvali uspomenu na njih i istinski dignitet Domovinskog rata –rekao je predsjednik Udruga hrvatskih branitelja liječanih od PTSP-a VPŽ ogranak Orahovica  Miroslav Milovuković, te dodao kako je izvođač radova zidarski obrt ”Jurić” iz Orahovice. (V. Grgurić/vpz.hr)