petak, 24. listopada 2014.

Učenici osnovnih škola posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Povodom „Mjeseca hrvatske knjige 2014“, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su djeca Osnovne škole  „Davorin Trstenjak“ iz Čađavice i  učenici Područnih škola,   u pratnji ravnateljice Ksenije Žunec  i učiteljice.

Knjižnicu su isti dan posjetili   i  učenici Osnovne škole  Vladimira Nazora iz Nove Bukovice i učenici Područne škole u pratnji učiteljica.
 
Knjižničari su djeci priredili prigodnu pričaonicu o knjigama preporučenim za Nacionalni kviz za poticanje čitanja i temi vodilji ove manifestacije  -ljubavi.

Djeci je priređena jedna engleska legenda koja govori o ljubavi, a zatim i naša zavičajna legenda o Ružici gradu u Orahovici.

Knjižničarka i učenici čitali su izabrane pjesme o ljubavi iz zbirki Zvonimira Baloga i Luke Paljetka. Neke od njih uglazbljene su i učenici ih vrlo dobro poznaju. Uz pomoć elektroničkih medija i prigodnog slikovnog prikaza, učenici su ih s radošću otpjevali.

Foto :

















Gradska knjižnica i čitaonica Slatina