četvrtak, 30. listopada 2014.

Svečano obilježeno 20 godina Obrtničke komore VPŽ

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije svečano je proslavila 20. obljetnicu osnutka i rada. 
Tom prigodom je u Domu virovitičkih obrtnika održana svečana sjednica Skupštine Komore na kojoj su dodijeljena priznanja najzaslužnijim obrtnicama i drugima u sustavu za njeno osnivanje i djelovanje. Sjednici Skupštine nazočili su brojni uzvanici s razine županijske i lokalne vlasti, predstavnici institucija i ustanova s kojima Komora surađuje, a svečanost su svojim dolaskom uveličali i Dražen Pros zamjenik ministra poduzetništva i obrta i Dragutin Ranogajec, predsjednika HOK-a. U ime domaćina nazočne je pozdravio Vladimir Ivoš, predsjednik komore, a usljedile su čestitke i prigodna obraćanja Dragutina Ranogajca i Dražena Prosa. Događaj su uveličali i video zapis o povijesti Komore, Dubravka Sabolić iz Gradskog muzeja s kratkim zapisom iz povijesti obrtništva s područja županije, te glazbenom točkom Ana Filipović i Mirjana Dizdarević Bjelajac iz Glazbene škole “Jan Vlašimski”. Najsvečanije je ipak bilo na dodjeli priznanja.
Dobitnici Zahvalnice su: Krešimir Kovačević, v.d. tajnika Osnivačke skupštine Komore 28. listopada 1994. godine; Božidar Jeremić, tejnik OK Virovitičko-podravske županije u mandatima od 1995. do 2015. godine; Davorim Peisker, dugogodišnji član tijela u komorskom sustavu i predsjednik Ispitne komisije za zvanje “majstor klesar”; Slavko Moslavac, dugogodišnji član tijela u komorskom sustavu i predsjednik Ispitne komisije za zvanje “majstor automehaničar” i Predrag Šuvak, dugogodišnji član tijela u komorskom sustavu i predsjednik Ispitne komisije za zvanje “majstor mesar”.
Dobitnici Priznanja su članovi Osnivačke skupštine Komore 28. listopada 1994. godine: Franc Fišer, Ivan Majstor, Željko Palković, Stanislav Puhanić i Josip Šulentić.
Dobitnici Povelje su dosadašnji predsjednici Komore: Zvonko Lukša u mandatu 1994. – 1998.; Zvonimir Bertić u mandatu 1998. – 2002. i Josip Novogradec u mandatima 2002. – 2012.
Za 20 godina OK Virovitičko-podravske županije Povelju Hrvatske obrtničke komore, predsjednik Dragutin Ranogajec uručio je predsjedniku Komore Vladimiru Ivošu. (icv.hr/slatina.hr)