četvrtak, 23. listopada 2014.

Predstavljena knjiga ''Crveni križ Slatina 1914.-2014.'', autora Vladimira Jelenčića

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Sinoć u Hrvatskom domu Slatina, održano je predstavljanje knjige ''Crveni križ 1914.-2014.'' autora Vladimira Jelenčića.

Povod predstavljanje knjige bila je 100. obljetnica rada Gradskog društva Crevog križa Slatina.

Uvodne riječi prisutnima uputila je predsjednica Gradskog društva CK Slatina Ljiljana Peretin zahvalivši se na impozantnom odazivu na ovaj hvale vrijedan događaj.

Knjigu i samog autora predstavili su Slobodan Lang, ugledni hrvatski humanist i recenzent knjige,te Ljiljana Randelj dugogodišnja predsjednica Gradskog društva CK Slatina, a sada ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slatina.

''Slatina, njen Crveni križ i Vlatko Jelenčić imaju sjećanje, vlastito iskustvo i volju da prvi osnuju u svom gradu Put dobra''-rekao je prof. dr. Slaobodan Lang.

Gđa. Ljiljana Randelj se osvrnula na rad Crvenog križa tijekom godina njenog predsjedavanja.

''Iznimna mi je čast govoriti na ovako značajnom događaju. Želim Vlatku još puno uspjeha u daljnjem radu''-zaključila je gđa. Randelj.

Čestitke i riječi zahvale autoru , kao i svim koji su na bilo koji način sudjelovali u radu Crvenoga križa, uputili su gradonačelnik prof. Ivan Roštaš i njegov zamjenik dr. Miroslav Venus , te župnik župe sv. Ivana Merza Nikola Jušić i poznati hrvatski hodočasnik Branko Čulo koji je pješačio od Osijek do Den Haaga dati podršku nepravedno zatočenim hrvatskim generalima.

U drugom dijelu svečanosti dodijeljene su jubilarne zahvalnice dobrovoljnim darovateljima krvi od kojih su najznačajnija priznanja dobili dobili Ivan Farkaš, Vjeran Perković, Damir Žubrinić i Krešimir Paradinović za darovanje krvi sto i više puta.

Autor i glavni urednik knjige, ravnatelj Gradskog društva Crvenoga križa, Vlatko Jelenčić na kraju se zahvalio svima na odazivu, te ih pozvao na nastavak proslave 100. godina rada koje će se održati 23. listopada u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina s početkom u 13:00 sati.

Foto :




























































df