nedjelja, 19. listopada 2014.

Požar na obiteljskoj kući Branka Jurline – odvažni susjedi spriječili najgore

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Jučer oko 15:30 na adresi Braće Radića 207 izbio je požar na obiteljskoj kući u kojoj je i poslovni prostor vlasnika Branka Jurline. Požar je najvjerojatnije uzrokovan prolazom sunčevih zraka kroz staklenu ciglu te je na taj način došlo do zapaljivanja papira a onda i drvenog stepeništa i lamperije.
Sreća u nesreći je da su susjedi na vrijeme primijetili dim koji je izlazio kroz balkonska vrata na katu, te su zvali 112 u protivnom bi došlo do katastrofe i znatno veće materijalne štete. Javna vatrogasna postrojba došla je u najkraćem mogućem roku kao i djelatnici HEP-a.
Branko Jurlina vlasnik kuće zahvalio se svima na brzoj intervenciji i pomoći ali posebno istaknuvši dva susjeda Stojić Dragana i Zdenka Prpića koji su riskirali svoje živote, popevši se ljestvama na balkon te su kroz balkonska vrata aparatima za gašenje lokalizirali požar i na taj način spriječili širenje požara na ostatak kuće. Dolaskom djelatnika Javne vatrogasne postrojbe, požar je stavljen pod nadzor i ugašen.(foto na : radioslatina.hr)