ponedjeljak, 20. listopada 2014.

Orahovica-8. po redu državna utrka motokultivatora

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Blato je prskalo na sve strane, padalo je remenje, otpadao auspuh, sudarali se motokultivatori, gurali jedan drugoga. Sve to donijelo je Orahovici veliki spektakl kroz tradicionalnu utrku motoklultivatora koju su ove godine po 8. puta organizirali Red vitezova Ružice grada i Off road klub ”Orahovica”.
I ovogodišnja utrka pokazala je da je Orahovica nadaleko i naširoko poznata po originalnosti, jedinstvenosti i posebnosti. Na utrci je sudjelovalo je ukupno 7 vozača motokultivatora, dva vozača motornih kosilica te dvojica natjecatelja koji su sudjelovali u guranju kosilice na 100 metara. Natjecatelji su došli iz Osijeka, Čačinaca, Zdenaca, Nove Jošave i Orahovice.
Program su započeli članovi Off road kluba ”Orahovica” koji su pokazali svu atraktivnost i adrenalin ovoga sporta, te svojim vratolomijama s terencima oduševili posjetitelje. Potom su na red došli motokultivatori, a natjecalo se u tri kategorije i to motokultivatori do 5 ks, do 8 i iznad 8 ks.
U kategoriji do 5 ks pobjedu je odnio dvojac Đuro Sekulić-Milorad Radaković, u konkurenciji do 8 ks pobjedu je odnijela ekipa Jugović-Nikolin iz Osijeka, drugo mjesto osvojio je dvojac Farkaš-Paločik iz Čačinaca, dok je treće mjesto pripalo sinu i ocu Patek, Draženu i Franji. U najjačoj kategoriji iznad 8 ks pobjedu je odnio Nikica Marinić iz Orahovice, druga je bila također domaća ekipa u sastavu Damir Tomljenović-Slaven Zavada, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Hajnalu iz Zdenaca.
U utrci motornih kosilica pobjedu je odnio Orahovčanin Dean Plužarić dok je drugo mjesto osvojio Milan Ždero iz Osijeka. Iznimno zanimljiva bila je utrka guranja kosilica na 100 metara. Nakon dvije vožnje naslov pobjednika sa srušenim svjetskim rekordom od 22,25 sekundi, osvojio je Radivoj Bolić iz Orahovice dok je drugo mjesto osvojio Franjo Patek iz Nove Jošave:
Od srca hvala svima koji su došli podržati ovu utrku i posebno svima koji su sudjelovali. Evo mogu reći da će nam iduće godine sponzor i pokrovitelj biti Ministarstvo poljoprivrede čime ova utrka dobiva pravo značenje državne i ono što nas posebno veseli ponovno smo Orahovici donijeli nešto što nitko u Hrvatskoj nema. Hvala Gradu i Turističkoj zajednici Orahovicia na podršci i pomoći te glavnom sponzoru Ruda Servisu iz Čačinaca – rekao je predsjendik Reda Vitezova Ružice grada Vado Grgić.
Nagrade najuspješnijima uručili su Vlado Grgić, orahovački gradonačelnik Josip Nemec te glavni sudac natjecanja Ervin Kovač. (V. Grgurić/vpz.hr)