petak, 24. listopada 2014.

Obilježavanje 23. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade HV

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com



Sutra, u subotu, u Gornjem Miholjcu održat će se Prvi memorijalni turnir u streljaštvu Ivica Špoljarić. Turnir organiziraju HVIDR-a Slatina i Streljački klub Gornji Miholjac u spomen na tragično stradalog Ivicu Špoljarića, časnika 136. brigade i člana Streljačkog kluba Gornji Miholjac.
Na turniru će nastupiti branitelji iz braniteljskih udruga iz Slatine, Sladojevaca, Voćina, Nove Bukovice, Čađavice i Sopja. Početak je u 8:00, a proglašenje pobjednika predviđeno je za 12:00h.
U nedjelju će se održati 2. memorijalna utrka Slatina – Hum – Voćin. Organizatori utrke su HVIDR-a Slatina i ''Glasnici istine–hrvatski maratonci''. Na utrci dugoj 27 km nastupit će više od 20 trkača, maratonaca s područja cijele Slavonije. Utrka se održava u čast svih hrvatskih branitelja, pripadnika 136. slatinske brigade. Početak utrke u 8:00 sati.
U utorak, 28. listopada, u Zavičajnom muzeju grada Slatina, otvorit će se izložba “Isitna o pobjednicima”. Ova izložba rezultat je terenske nastave o Domovinskom ratu koja je održana tijekom ovog mjeseca u suradnji s osnovnim školama iz Slatine i susjednih općina. Na terenskoj nastavi sudjelovalo je preko 100 učenika, a na izložbi će biti izloženi njihovi literarni i likovni radovi o Domovinskom ratu. Otvorenje izložbe je u 16:30 sati.
Glavni pokrovitelj svih ovih aktivnosti je Grad Slatina.