srijeda, 29. listopada 2014.

HDSSB- Ovogodišnja Kolona sjećanja mora proći bez incidenta

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U HDSSB-u naglašavaju kako unatoč napetim odnosima između predstavnika hrvatskih branitelja i Vlade Republike Hrvatske, ovogodišnja Kolona sjećanja mora proći bez incidenata.


„Riječ je o značajnom danu koji simbolizira patnju i žrtvu hrvatskog naroda, te je stoga neprimjereno koristiti taj dan za bilo kakva prepucavanja i obračune, kao što smo, nažalost, svjedočili protekle godine. 18. studeni je dan kada u prvi plan trebamo staviti heroje koji su žrtvovali svoje živote za obranu Vukovara i Hrvatske“ – rekao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

HDSSB apelira prema Gradu Vukovaru, Koordinaciji i svim udrugama proizašlima iz Domovinskog rata, građanima i političkim strankama da se 18. studenoga 2014. godine ni na koji način ne opstruira i sprječava dolazak predstavnika državne vlasti.

Od gradonačelnika Penave zahtijevamo da poduzme sve mjere kako se ne bi ponovile scene od prošle godine. Građani svake četiri godine na slobodnim i demokratskim izborima biraju vlast, te smatramo kako oni, bez obzira iz koje političke opcije dolazili, trebaju biti u Koloni sjećanja. Ukoliko se ponovno Vukovar pokuša iskoristiti za političke obračune, najavljujem kako će gradonačelnik Penava ostati bez podrške HDSSB-a u Gradskom vijeću Grada Vukovara“ – rekao je Vulin, te podsjetio na riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana izgovorene u Vukovaru 8. lipnja 1997. povodom mirne reintegracije istočne Slavonije:

„Pobjednik koji ne zna praštati, taj sije klice novih razdora i budućih zala.“

U HDSSB-u su se osvrnuli i na 10. dan prosvjeda hrvatskih branitelja kojima su ovom prigodom dali potporu u borbi za zaštitu njihovih prava.

Tražimo od Vlade Republike Hrvatske da iskaže osjećaj za ove ljude kojima smo danas zahvalni što živimo u slobodnoj Hrvatskoj na način da usvoji njihove zahtjeve za zaštitom dostojanstva i časti branitelja i Domovinskog rata. Premijer Zoran Milanović svojom tvrdoglavošću samo dolijeva ulje na vatru te ga pozivamo da što prije uspostavi dijalog s predstavnicima branitelja i riješi probleme na obostrano zadovoljstvo“ – zaključili su u HDSSB-u.