četvrtak, 25. rujna 2014.

Sutra se obilježava Europski dan jezika

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Od 2001. godine na inicijativu Vijeća Europe u Strasbourgu, svake godine 26. rujna obilježava se Europski dan jezika. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi.
Diljem kontinenta 800 milijuna Europljana zastupanih u Vijeću Europe sa 47 država članica, potiču se na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. Cilj je Dana jezika jačati javnu svijest o važnosti učenja jezika, promicati jezičnu i kulturnu raznolikost Europe te potaknuti cjeloživotno učenje jezika.
Dan 26. rujna zamišljen je kao podsjetnik na jezično bogatstvo našeg kontinenta i važnost jezika u europskom identitetu, ali i prilika da se podsjetimo da učenje stranih jezika nije samo memoriranje gramatičkih pravila i vokabulara, već da ima i praktičnu – ali i zabavnu – stranu! Zbog svega toga, Europski dan jezika sutra će biti obilježen u svim školama.(radioslatina.hr)