ponedjeljak, 22. rujna 2014.

Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prometne nesreće
Tijekom proteklog vikenda su evidentirane 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i jedna lako, i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom. 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 112 prekršaja, od kojih 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 18 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.89 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 28 godina u nedjelju oko 5 sati u Slatini. 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 
Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona su uhićene 2 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 
Akcije 
Dana 20./21. rujna 2014. godine na području policijske uprave je provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je izvršen nadzor 182 sudionika u prometu. U provedbi akcije je ukupno utvrđeno i sankcionirano 35 prekršaja, a 13 je vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola i 5 kako upravlja vozilom nepropisnom brzinom.(PU virovitičko-podravska)