srijeda, 24. rujna 2014.

Održan sastanak u povodu objave natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U povodu objavljivanja natječaja Ministarstva rada i mirovinskog sustava „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“, u prostorijama Centra za poduzetništvo sastali su se ravnatelji osnovnih i srednjih škola, pročelnica gradske Službe za gospodarstvo i razvoj Vera Radaš i direktorica Turističkog ureda Helena Hegediš.
Prema riječima ravnateljice Centra Danijele Maravić, u evidenciji Zavoda za zapošljavanje nalazi se veliki broj nezaposlenih mladih osoba koje izlaze iz redovnog sustava i odlučili smo poduzeti određene korake kako bismo mlade pripremili za tržište rada, ali i za samozapošljavanje.
Na sastanku se razgovaralo o učeničkim zadrugama i razvoju poduzetničkih vještina kod učenika osnovnih i srednjih škola. Programe obrazovanja za poduzetništvo potiče i Ministarstvo poduzetništva i obrta pa je proljetos prijavljen jedan projekt namijenjen učenicima slatinske OŠ Josipa Kozarca.
Ministarstvo poduzetništva odobrilo je taj projekt i ovih dana očekuje se potpisivanje ugovora. (radioslatina.hr/slatina.hr))