petak, 26. rujna 2014.

Natjecanje na „Prometnoj učilici“

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Od 1. listopada (od 12 sati) do 30. studenoga 2014. godine (do 12 sati), uporabom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa, provest će se, šesto po redu, natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.
Naime, temeljem pokazanog interesa učenika za sudjelovanjem, kao i ostvarenih rezultata na dosadašnjim natjecanjima, Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine organizira ovo natjecanje, koje se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet. 
Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.
„Prometna Učilica“ prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje tri tematske cjeline - kretanje pješaka u prometu, vožnju biciklom i djecu putnike u i na vozilima, a od ove godine, kao novinu, i četvrtu cjelinu, opasnosti kretanja i igre uz željezničku prugu. 
Na natjecanju će se bodovati pregled poučnih sadržaja „Prometne Učilice“, uspješnost u rješavanju vježbi te rezultati na deset ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.
Za najuspješnije škole, razred, učenike i voditelja najboljeg razreda, kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog programa, kojeg je Ministarstvo unutarnjih poslova nositelj, osigurane su vrijedne i poticajne nagrade.(MUP RH)