ponedjeljak, 1. rujna 2014.

Maratonci spojili zapad i istok Virovitičko-podravske županije

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Povodom obilježavanja Virovitičko-podravske županije, HVIDR-a Slatina i Udruga Glasnici istine-hrvatski maratonci , organizirali su 1. ultramaraton ( u dužini 86 km, 30. kolovoza) od Kladara do Stare Jošave i tako spojili zapad i istok naše županije.

U Slatinu su maratonci stigli oko 15 sati, gdje su ih sa okrijepom dočekali članovi slatinske HVIDR-e, te su potom zajedno odali počast palim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade.

Poslije kraćeg zadržavanja maratonci su nastavili svoj put, a jednu rutu s njima su istrčali ili se provezli biciklima i građani Slatine i na taj im način dali podršku.

Istrčavši maraton, trkači su se okupili u prostorijama slatinske HVIDR-e , gdje su im na uspjehu i iznimnim naporima, čestitali zamjenica župana Sanja Bošnjak,predsjednik slatinske HVIDR-e Mato Bubaš i Pavo Tutenov, predsjednik Udruge Glasnici istine-hrvatski maratonci, uručivši učesnicima zahvalnice.

Svaki pretrčani kilometar , maratonci su posvetili braniteljima koji su svoje živote položili za samostalnost Republike Hrvatske.

Foto :














df