utorak, 26. kolovoza 2014.

Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prometne nesreće
Tijekom proteklog produženog vikenda dogodilo se 7 prometnih nesreća, od kojih su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobila lakše tjelesne ozljede i 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 176 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 93 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i ostale vrste prekršaja.Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.96 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 40 godine, u subotu u 20.25 sati u naselju Čačinci.  
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 
Temeljem čl.134. Prekršajnog zakona uhićena je 1 osoba zbog upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja m/v „B“ kategorije i vožnje pod utjecajem alkohola, a temeljem članka 137. Prekršajnog zakona zadržana je jedna osoba. 
Akcije
Tijekom proteklog vikenda provedena je jedna akcije i to;
- dana 22.8.2014 godine / petak / u vremenu od 15 – 21 sati na području cijele Policijske uprave provedena je akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja motornih vozila, tijekom akcije utvrđeno je 64 prekršaja nepropisne brzine.Najveća utvrđena nepropisna brzina je pomoću uređaja za snimanje brzine kretanja vozila  „GATSO“, u naselju Brezik, a radi se o brzini od 113 km/h u naselju, što znači da je vozač prekoračio brzinu kretanja za 52 km/h više od dopuštene i time počinio prekršaj iz članka 53. stavak 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za koji je zapriječena novčana kazna u iznosu od 5 000 – 15 000 kn ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, te izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja m/v „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.(PU virovitičko-podravska)