nedjelja, 24. kolovoza 2014.

Održani sportski susreti HRVI-a i branitelja Virovitičko-podravske županije

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U sklopu proslave Dana grada Slatine jučer su održane sportske igre hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Virovitičko-podravske županije.

Na igrama, kojima je ove godine domaćin bila slatinska HVIDR-a ,takmičilo se više od pedeset natjecatelja iz devet udruga u četiri discipline : streljaštvu, beli, visećoj kuglani i pikadu.

U streljaštvu najbolji su bili:
1. mjesto-Franjo Kraljek
2. mjesto-Slavko Mađarić
3.mjesto-Ivan Gorenac

U pikadu najbolji su bili :
1. mjesto-Ivica Đuzel
2. mjesto-Milan Đuradin
3. mjesto-Žarko Inhof

U beli najbolji su bili :
1. mjesto-Damir Vratković i Stjepan Pavić
2. mjesto-Vlado Kozma i Mirko Nenadocić
3. mjesto-Darko Bašić i Darko Meter

U visećoj kuglani najbolji su bili :
1. mjesto-Zvonko Gorički
2. mjesto-Miroslav Marković
3. mjesto-Marin Peršić

Proje početka sportskih igara položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja palim hrvatskim braniteljima slatinskog kraja u Parku 136. slatinske brigade.

Igre je otvorio slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš, a svim prisutnima prigodnim uvodnim riječima obratila se je zamjenica župana Virovitičko-podravske županije, Sanja Bošnjak, te Nenad Križić predsjednik županijska HVIDR-e i Mato Bubaš predsjednik HVIDR-e Slatina.

Medalje najboljima, kao i zahvalnice za učestvovanje, uručene su na nogometnom igralištu u Kozicama od strane Ilije Nikolića, Mate Bubaša i Nenada Križića, poslije čega se nastavilo opušteno druženje uz odličan grah iz kotla meštra Ivana Gorenca, hladno piće, belu i prijateljski razgovor.

Osim natjecateljskog , igre su imale i humanitarni karakter , prikupljala su se financijska sredstva koja će biti donirana stradalima u nedavnoj poplavi koja je zadesila Slatinu.

Foto :































df