utorak, 26. kolovoza 2014.

Održana 8.sjednica Gradskog vijeća Slatine

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Pod predsjedanjem predsjednika Robertina Repića  jučer je održana 8. sjednica Gradskog vijeća Slatine.

Na sjednici je usvojen Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slatine za tekuću godinu,usvojena je Odluka o agrotehničkim mjerama u poljoprivredi i mjerama za uređenje i održavanje poljoprivrednih rudina, također je usvojena Odluka o mjerilima i kriterijima za financiranje predškolskog programa u DV ''Zeko'' i Odluka o dodjeli javnih priznanja.

Gradonačelnik Roštaš podnio je izvješće o radu Gradske uprave od 18. lipnja do 25. kolovoza, a posebno se osvrnuo na nedavnu poplavu koja je zadesila Slatinu, te kako će se sanirati nastala šteta , kao i način postupanja u takvim prilikama.

Vijećnici oporbenih stranaka imali su nekoliko pitanja na koje su odgovore dali sam gradonačelnik i pročelnice Gradske uprave.
Pitanja su bila usmjerena na postavljanje klupa uz pješačko-biciklističku stazu u Voćinskoj ulici, na uništavanje ambrozije u gradu i prigradskim naseljima, te nastavku izgradnje javne rasvjete u Preradićevoj ulici.

Na dijelu sjednice koja je bila zatvorena za medije, odlučivalo se izglasavanjem o dodjeli javnih priznanja koja će biti uručena na Svečanoj sjednici 1. rujna u povodu proslave Dana grada.

Prijedlog je usvojen , a priznanja će biti uručena : Tomislavu Tolušiću zlatna plaketa  za doprinos u razvoju grada Slatine na području gospodarstva, školstva, zdravstva,kulture, sporta i drugih društvenih djelatnosti; Slatinskoj banci d.o.o. za poseban doprinos u razvoju sporta i gospodarskih djelatnosti na području grada, Osnovnoj glazbenoj školi za doprinos razvoju glazbene kulture, promidžbu grada Slatine i uspješan dvadesetogodišnji rad, Marinadi d.o.o. za uspješno poslovanje i doprinos u razvoju gospodarstva i zapošljavanja na području grada Slatine biti će dodijeljene srebrne plakete; zahvalnice Grada dodijeliti će se : Vladimiru Domiću (Udruga umirovljenika),Šimunu Gumbareviću (DVD Sladojevci),Dariju Gmizi (udruge građana na području Slatina) i Snježani Pečarić (Društvo Naša djeca Slatina).

Foto:












df