utorak, 26. kolovoza 2014.

Besplatna obrazovanje za poslove u ekološkoj poljoprivredi

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U sklopu EU natječaja – IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala, grant shema Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, odobren je projekt „Edu-eco-agro-net“ Obrazovna ekološka poljoprivredna mreža kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Obris iz Požege s projektnim partnerom Pučkim otvorenim učilištem Slatina. 
Cilj projekta je kvaliteta proizvoda, očuvanje okoliša, razvitak ruralnog područja, korištenje obnovljivih izvora energije, smanjenje posljedica primjene novih tehnologija. Vrijednost projekta iznosi 138.057,45 €, od čega je sufinanciranje Europske unije 88,10%, odnosno 121.628,62 €.
Budući da je dio ovog projekta i edukacija u trajanju od 150 sati (50 sati teoretske nastave u učionicama POU Slatina i 100 sati praktične nastave na novouređenim eko vrtovima u prostoru Srednje škole Marka Marulića), traži se 10 do 15 osoba koje će biti voljne obrazovati se potpuno besplatno za poslove u ekološkoj poljoprivredi.
Uvjet za izbor kandidata je završena minimalno osnovna škola i 18 godina starost, a prednost će imati nezaposleni i žene. Polaznici će se u sklopu ove edukacije upoznati s poslovima ekološke poljoprivrede kroz predavanja o poljoprivrednoj proizvodnji, zaštiti na radu, o uvjetima potrebnim za uzgoj u ekološkoj proizvodnji, o tehnologiji ekološke proizvodnje, agroekonomskom modelu u ekološkoj hortikulturnoj proizvodnji te ostalim poslovima vezanim za ekološku poljoprivredu kroz teoretski i praktični dio.
Prijave za sve zainteresirane kandidate održat će se u Pučkom otvorenom učilištu u Slatini od 26. kolovoza do 2. rujna 2014. godine od 7 do 15 sati na telefon 033/ 551-371 ili osobno u prostorijama Učilišta na adresi Šetalište J. Bürgera 1 u Slatini. (pou slatina)