ponedjeljak, 25. kolovoza 2014.

1. sajam Udruženja obrtnika Slatine

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Udruženje obrtnika Slatine , jučer u Parku 136. slatinske brigade, održalo je 1. sajam slatinskih obrtnika.
Velik broj obrtnika, oko stotinu, predstavilo je svoje obrte i proizvode.

Sajam je otvorio gradonačelnik Ivan Roštaš, a pozdravne govore održali su predsjednik obrtnika Slatine Zlatko Šomođi, te predsjednik Županijske obrtničke komore Vladimir Ivoš, zahvalivši se izlagačima na  velikom odazivu.

Uz prezentaciju, organizatori su za posjetitelje pripremili niz zanimljivih nagradnih igara, radionica i degustaciju proizvoda.

Posjetitelji su se tako takmičili u rezanju greda, slaganju cigle, čišćenju dimnih dovoda, igri pikado, a najmlađi su se okušali u crtanju s temom obrta i obrtnika , te slaganju odvodnih cijevi.
Najbolji su bili bogato nagrađeni nagradama koje su osigurali: Dječji centar Maja, Dimnjačarstvo Turek, HGA servis, Rile-mont, Vodometal d.o.o. , Višnja d.o.o., Video Alfa,Papizza, Sendwich bar Pajo,restoran Raj,Calco,Tehnocentar & PC servic, Elektromontaža Kenjerić, slatinski frizerski saloni,građevinska tvrtka Bilić, tvrtka Honel i mnogi drugi.

''Ovaj sajam, kao pilot projekt, organizirali smo s ciljem da se naši obrtnici promoviraju, ali i radi toga da se ne zaborave neki obrti koji već polako padaju u zaborav. Izuzetno sam zadovoljan odazivom, mada su se poneki odazvali u posljednji trenutak radi godišnjih odmora , ali ipak su prisustvovali sajmu. Sa održavanjem sajma nastaviti ćemo i u budućnosti, svake godine, možda u malo izmijenjenom terminu, ali svakako nastavljamo, jer interes, kako ste i sami mogli vidjeti,  vrlo je velik''-rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Slatine Zlatko Šomođi.

Posjetitelje sajma pjesmom i svirkom je zabavljao Tamburaški sastav ''Veseli stroj'' iz Slatine.

Foto :
















































































df