ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

Započinju radovi na izgradnji buduće dionice Podravske brze ceste Ormož – Varaždin – Virovitica – Ilok

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Kako doznajemo, napokon će se početi ostvarivati želje stanovnika Virovitičko-podravske županije posebno Virovitice, o izmještanju teretnog prometa iz središta grada, ali i o boljoj prometnoj povezanosti s ostatkom Hrvatske koja će u budućnosti nositi i veći gospodarski razvoj ovog područja jer će ova cesta u budućnosti biti dio Podravske brze ceste Ormož – Ilok. 

Na ovu cestu, na koju su čelnici s područja VPŽ, kako saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, često apostrofirali, počet će se ostvarivat u utorak kada će započeti radovi na izgradnji Sjeverne obilaznice Grada Virovitice koja će u budućnosti biti dio Podravske brze ceste Ormož – Varaždin – Virovitica – Ilok i koju su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica prijavili prema Vladi RH kao projekte od velikog značaja. 

Doznali smo da će se početak radova na dionici Virovitica – Suhopolje, održati u utorak 29. srpnja s početkom u 9,00 sati kod Tvornice šećera Viro Virovitica (na lokaciji kod državne ceste D5). Investitori su Hrvatske ceste, a na početku radova, kako doznajemo, očekuje se i dolazak ministra Siniše Hajdaš Dončića. (vpz.hr)