subota, 19. srpnja 2014.

Uz CK Slatina 3.800 djece ljetovalo na moru

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Već tradicionalna aktivnost Crvenog križa Slatina postala je punoljetna. Od 1997. do 2014. godine organizirano je bez prekida 18 ljetovanja za djecu, mladež i odrasle – 9 puta na otoku Visu i 9 puta na otoku Čiovu. Ove godine uz pomoć općina Čađavica, Sopje, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin Crveni križ sufinancirao je ljetovanje djece iz velikih obitelji. Ukupno je 18-ero djece ljetovalo besplatno. Od 8. do 16. srpnja u kampu CK Solin boravio je 31 učenik i 22 odrasle osobe (uglavnom umirovljenici).
Voditelji kampa bili su nastavnica Jasna Kizivat, Klementina Najcer i Josip Šimić uz pomoć osoblja CK Solin. Iako ih vrijeme nije poslužilo imali su dovoljno vremena za kupanje, te izlete u Trogir, brodom u Split i na Bačvice, te plaže Medena i Slatine. Vrijeme u kampu provodili su uz društvene igre, igranje nogometa i graničara, crtanje, pomoć u kuhinji, plesne večeri, izbore za miss i mistera i nezaobilazni „rat na mome otoku“ (polijevanje vodom svatko protiv svakoga). CK Slatina zahvaljuje Željku Grubišiću, ravnatelju CK Solin koji cijenu smještaja i prehrane nije podigao od samog početka prije 9 godina, i HŽ-u koji daje popust od 50% na putne karte.
U 18 godina u 35 smjena sa CK Slatina ljetovalo je 2.751 osoba sa šireg slatinskog područja, Donjeg Miholjca, Baranje i drugih mjesta RH. Tom broju treba pribrojiti i 9 smjena od 2001. do 2007. godine organizirane Škole u prirodi na Visu sa 1.036 učenika 4-tih razreda OŠ s područja cijele županije. Ukupno je to gotovo 3.800 djece koja se uživala u moru posredstvom Gradskog društva CK Slatina koji ove godine slavi 100 godina postanka i rada. (Vlatko Jelenčić, ravnatelj CK Slatina)

-Novootvoreni Tehnocentar & PC sesvis 

-Slatina, ulica Vladimira Nazora 27

-Informacije na 091/223-6000