ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

Prometne nesreće i postupanja tijekom proteklog vikenda

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Prometne nesreće
Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s nastradalima u kojoj je vozač mopeda teško ozlijeđen i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Jedan počinitelj je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 116 prekršaja, od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 34 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,29 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 48 godina u petak oko 21,10 sati u Suhopolju.
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ
Uhićene su 3 osobe temeljem čl 134. Prekršajnog zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna je osoba zadržana temeljem čl. 137. istog zakona, također zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Akcije
Na području Postaje prometne policije Virovitica je dana 26./27. srpnja 2014. godine u vremenu od 22 do 06 sati provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Od 45 vozača nad kojima je izvršen nadzor 7 je zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, a u akciji je ukupno utvrđeno i sankcionirano 10 prekršaja.(PU virovitičko-podravska)