utorak, 29. srpnja 2014.

Održana tematska sjednica općinskih vijeća Voćin i Đulovac

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


Na sastanku načelnika Općina Voćin Predraga Filića i Đulovac Drage Hodaka, s predstavnicima Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Zagrebu, postignut je određen konsenzus u rješavanju stambene problematike za oko 400 obitelji iz ovih dviju općina, uglavnom Hrvata, doseljenika s Kosova. 

U navedenom uredu, naglasili su spremnost pomoći za stanovnike navedenih općina, a treba pohvaliti veliku želju i napor načelnika Filića i Hodaka u rješavanje problema, pa je donesen zaključak da će se zaposliti osoba koja će pomoći u prikupljanju opsežne papirologije za obitelji kojima je pomoć nasušno potrebna za obje općine. 
Osim toga, održana je i tematska sjednica obaju općinskih vijeća, na kojoj je izraženo nezadovoljstvo s dosadašnjom dinamikom rješavanja stambene problematike na području općina Voćin i Đulovac s nadom da će rješavanje istih problema u budućnosti bitno ubrzati. Zaključak su potpisali svi vijećnici nazočno na tematskoj sjednici u Radničkoj cesti. (vpz.hr)