ponedjeljak, 12. svibnja 2014.

Branitelji VPŽ na maratonu za prvog poginulog Bošnjaka u Domovinskom ratu

Vijesti iz Slatine, Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje, te Lijepe naše; kontakt-dragutinfisli@gmail.com


U spomen na prvog poginulog branitelja Bošnjaka u Domovinskom ratu, Šefika Pezerovića, i u počast svih poginulim Bošnjacima koji su u ratu dali svoj život ,Vijeće Bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba organiziralo je IV Memorijalne dane Šefika Pezerovića.

Na memorijalnom maratonu od Policijske škole Josipa Jovića do Osnovne škole Žitnjak, uz ostale sudionike maraton su istrčali i članovi UHBL-PTSP-VPŽ-Orahovica i članovi udruge Glasnici istine iz Slatine, te tako odali počast poginulom Šefiku Pezeroviću.

Akademski policijski odred s Policijske škole koju je  poginuli Pezerović završio postrojio se ispred ulaza u Policijsku  akademiju u počast maratoncima i poginulom branitelju.

Šefik Pezerović sa još dvojicom policajaca ranjen je kod Kozibroda i zarobljen je iz kola hitne pomoći ,koje su presrele tzv. 'seoske straže', Šefik je mučen i ubijen kod Zrina na obroncima Zrinske gore ,a Drago Matijević i Ivan Žalac nisu do danas pronađeni.

Kemal Bukvić predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba, koji je suorganizator Memorijalnih dana, zadovoljan je suradnjom braniteljskih udruga s područja Virovitičko-podravske županije ,te je najavio dolazak na 3. Memorijalnu utrku "Modriča 92" koja će se održati 20.05.2014 u spomen na petoricu hrvatskih branitelja :Karla Stojakovića,Miroslava Međimurca,Vlade Golika,Zdravka Kevčića i Josipa Klobučara koji su poginuli u Modriči 20.05.1992.godine.

Foto :


















Piše&Foto :
Miroslav Milovuković-Minkila
Glasnici istine-hrvatski maratonci
Uredio/df