srijeda, 22. svibnja 2013.

Održan 2. memorijalni maraton ''Modriča 92''

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.



U skopu programa promicanja vrijednosti Domovinskog rata, 20. svibnja 2013 godine, održan je 2. memorijalni maraton ''Modriča 92''  u dužini od 19 kilometara,  na relaciji Orahovica-Zdenci-Veliki Rastovac ,u spomen na petoricu poginulih branitelja koji su na isti dan prije 21. godinu poginuli u Modriči.

Maraton je trčalo 11 sudionika iz Slatine,Osijeka,Belišća i Feričanaca, hrvatski branitelji ,djeca hrvatskih branitelja,članovi udruge "Glasnici istine". 

Općina Zdenci organizirala je obilježavanje 21. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja Miroslava Međimurca,Vlade Golika,Zdravka Kevčića,Josipa Klobučara i Karla Stojakovića .
Pomoć u organizaciji pružile su udruge proistekle iz Domovinskog rata UHBL-PTSP-VPŽ-Orahovica,HVIDR-a Orahovica i UDVDR ogranak Orahovica.

Nakon istrčanog maratona položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobnim mjestima u
Orahovici,Kutovima,Starom Petrovom polju i Lađanskoj,a prigodni govori sjećanja održani su kod spomen obilježja Vladi Goliku i Josipu Klobučaru u Velikom Rastovcu.

U mjesnom domu u Zdencima održana je izložba fotografija na tematiku Domovinski rat na orahovačkom području u organizaciji UDVDR-ogranak Orahovica.

Foto :