subota, 30. ožujka 2013.

Slatina u Uskrsnom ozračju

Blog zamišljen da bez rezerve iznese istinu. Nezavisan,vlastitim financiranjem, nitko ne može usmjeravati autora u njegovom viđenju anomalija društva na koje upozorava....E-mail bloga/fajsdr@gmail.com/Dragutin Fišli, Slatina.


Uoči najvećeg kršćanskog blagdana ,Uskrsa,  pojedinci, udruge ,trgovine, obrti i institucije Grada Slatine maksimalno sa minimalnim sredstvima, potrudili su se da grad dobije što ljepši i svečaniji izgled na sam Uskrs.

Tako je na trgu Sv. Josipa bio organiziran višednevni Uskrsni sajam rukotvorina učenika Industrijsko-obrtničke škole, članica Zajednice Katarine Zrinski,Turističke zajednice grada Slatine, slatinskog Caritasa, Dječjeg vrtića Suncokret i kreativnih pojedinaca , koji su izložili i po popularnim , simboličnim cijenama prodavali prigodne Uskrsne rukotvorine.






                                                                                       Foto: Dragutin Fišli


Zavičajni muzej grada Slatine, Turistička zajednica grada Slatine, Grad Slatina, Javna vatrogasna postrojba grada Slatine i ergela Višnjica svojim sponzorstvom pripomogli su u izradi velike Uskrsne pisanice koju je izradio tehničar Zavičajnog muzeja Dragan Bačmaga, a oslikao Darko Venus- Mupet  ,a koja sada u svoj svojoj veličini ( 3,10 metara ) i ljepoti krasi središnji slatinski trg na zelenoj površini pored gradske fontane.







                                                                       Foto: Robert Turkalj & Dragutin Fišli


Da bi najmlađima Uskrs u Slatini bio što zanimljiviji i veseliji, sponzori su osigurali velike količine bombona koji se nalaze u  pletenoj pisanici , uz caffe bar Fontana. 
Ovu malu, ali slatku Uskrsnu priču pripomogli su Grad Slatina, Zavičajni muzej grada Slatine, Radio Slatina, Turistička zajednica grada Slatine, caffe bar Fontana,  'Čistko' , trgovina Višnja i djelatnice Zavičajnog muzeja, zaposlene na javnim radovima u gradu.
Dobar tek klinci i klinceze!






    Foto : Robert Turkalj


Skupina sponzora iz Slatine pripomogla je financijskom donacijom u ostvarivanju zamisli Olje Stoponja za izradu 'banera' dugačkog 6,85 metara! 
'Baner' je postavljen na gradskom paviljonu u Parku 136. slatinske brigade HV, u kojem će građani i djeca moći uživati tijekom blagdana.
'' Ponosna sam što sam dala svoj doprinos i na neki način ukrasila grad... Nadam se da će što veći broj građana doći pogledati moj rad. Ujedno se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ostvarenju moje zamisli i dali mi podršku, a to su : Mesoprerada d.o.o., Stoponja d.o.o., 'Čistko', cvjećarnica Trnoružica i cvjećarnica Maja, 'Champion', ljekarna Plantak i ordinacija dr. Čanadi''.- rekla je Olja Stoponja , studentica grafičkog dizajna.




                                                                   Foto : Nikolina Tomić & Hrvoje Šimanović



                             Svim kršćanskim vjernicima sretan i blagoslovljen Uskrs želi 'Domovina' blog !